Ο απολογισμός της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

λείων για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής, αλλά και του αγροτικού περιβάλλοντος. Έγινε παρουσίαση της «Γεωργίας Ακριβείας» με drone, παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η τοπική στρατηγική CLLD/LEADER στις ορεινές περιοχές, ενώ βραβεύθηκε το διακεκριμένο τοπικό ελαιόλαδο Κουτσουρελιά – Ranis.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ «ΗΧΟΧΡΩΜΑ»

Η αυλαία των εκδηλώσεων είχε έντονο πολιτιστικό και παραδοσιακό «ηχόχρωμα», αλλά και «γεύση» Ερύμανθου, καθώς εκτός από το χορευτικό σεργιάνι στην Ελλάδα με τη συμμετοχή αρκετών χορευτικών, παρασκευάστηκαν αρκετά πιάτα με προϊόντα εκθετών της Αγροτικής Έκθεσης, ενώ η βραδιά επεφύλαξε για όλους παραδοσιακό γλέντι με ορχήστρα λαϊκής μουσικής.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χαλανδρίτσας, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, των Απανταχού Φίλων Δαφνούλας, του Πολιτιστικού και Χορευτικού Σωματείου Τριταίας και του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών.

Να σημειωθεί πως στο χώρο του Νερόμυλου φιλοξενήθηκε Μουσειακή Έκθεση κειμηλίων 1821, μία ευγενική παραχώρηση από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, ενώ καθημερινά γινόταν επίδειξη τοξοβολίας.

Θ. ΜΠΑΡΗΣ: ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχάς σε όλους τους εκθέτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία χρονιά, σε όλους τους επισκέπτες, τους οποίους υποδεχτήκαμε στο Δήμο μας με μεγάλη χαρά, αλλά και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις. Ο απολογισμός της AgreXa 2022 είναι θετικός και θέτει ακόμη υψηλότερα τον πήχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν αποκόμισαν σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο από την απευθείας πώληση των προϊόντων τους, όσο και από τις επαφές και συνεργασίες που έκαναν σε επίπεδο χονδρικής πώλησης. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η 19η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας κατάφερε να προσδώσει εξωστρέφεια στον πρωτογενή μας τομέα και στα αγροτικά μας προϊόντα, συνέβαλε στη δικτύωση των επαγγελματιών του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, ανέδειξε τις τελευταίες τάσεις, επιστημονικές εξελίξεις και καινοτομίες στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία, τόνωσε την τοπική μας κοινωνία και απέδειξε ότι ο Δήμος μας επάξια κατέχει μία θέση στον πανελλαδικό εκθεσιακό χάρτη. Η αυλαία της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας σηματοδοτεί την έναρξη των προετοιμασιών για τη διοργάνωση της ΑgreXa 2023 για την οποία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.