Αχαϊκή Τράπεζα: Αντίστροφη μέτρηση για την πολύκροτη δίκη- Στο εδώλιο 83 άτομα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά δεκα χρόνια από το λουκέτο στην Αχαΐκη Τράπεζα που προκάλεσε αναταράξεις στην τοπική κοινωνία και δεκάδες άτομα βρέθηκαν στο δρόμο, η υπόθεση φθάνει στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στο Εφετείο Πατρών θα ξεκινήσεις στις 11 Οκτωβρίου η δίκη της Αχαΐκής Τράπεζας στην οποία κατηγορούμενοι είναι 83 άτομα!

Ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων – για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Πάτρας προκαλεί προβληματισμό καθώς οι αίθουσες είναι περιορισμένης χωρητικότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί ότι η δίκη θα φιλοξενηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, που είναι η μεγαλύτερη και έχει σχεδιαστεί η χωροταξία των εδράνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι θα καθίσουν στα έδρανα που προβλέπονται καθώς επίσης στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, και στην συνέχεια θα καθίσουν οι κατηγορούμενοι. Εικάζεται από δικαστικούς κύκλους πως δεν θα παραστούν όλοι οι κατηγορούμενοι εφόσον ο νόμος τους παρέχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους καθώς η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται πολύμηνη, οπότε δεν θα προκύψει ζήτημα.

Οι μάρτυρες θα προσέρχονται μεμονωμένα, θα καταθέτουν και θα αποχωρούν, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρχει δυνατότητα για να υπάρχει ακροατήριο στην δίκη.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η κλήρωση του προεδρεύοντος της έδρας και της λοιπής σύνθεσης που θα αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης.
Νομικοί κύκλοι αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αναμένουν με αγωνία την εν λόγω σύνθεση αλλά και την πορεία της υπόθεσης. Οι περισσότεροι επιθυμούν να γίνει η δίκη και να ξεδιπλωθούν στο ακροατήριο τα στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς τους θα καταπέσει το κατηγορητήριο και θα αθωωθούν.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ
Πρόθεση των δικαστικών αρχών – σύμφωνα με πληροφορίες- είναι να εκδικαστεί η υπόθεση καθώς έχουν συμπληρωθεί ήδη δέκα χρόνια από το κλείσιμο της Αχαΐκής Τράπεζας.

Ωστόσο, αναμφίβολα θα υπάρξει καθυστέρηση στην εκκίνηση της δίκης σε περίπτωση που κάποιοι από τους 83 κατηγορούμενους αιτηθούν από το Δικαστήριο να διορίσει δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει. Εάν αυτό συμβεί η δίκη θα διακοπεί για τουλάχιστον έναν μήνα ενώ δεν αποκλείεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες αργότερα, προκειμένου να είναι σε θέση να μελετήσουν τον ογκοδέστατο φάκελο της δικογραφίας και να προετοιμαστούν για να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο εδώλιο θα καθίσουν όσα μέλη είχαν υπηρετήσει στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Ελεγκτικές Επιτροπές, πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας και δανειολήπτες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- της απιστίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, στην οποία η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τελεσθείσα και με παραλείψεις, κ.ά.

Το βάρος της υπόθεσης είναι μεγάλο και για την γραμματεία της έδρας καθώς η υπόθεση λόγω των οικονομικών στοιχείων και της ορολογίας θεωρείται δύσκολη, όμως, αυτό το εμπόδιο έχει προσπελαστεί εφόσον τα πρακτικά ηχογραφούνται και θα γίνει πλήρης απομαγνητοφώνηση για την ακρίβεια των λεγομένων όλων των παραγόντων της δίκης.

(Με πληροφορίες από εφημερίδα ΓΝΩΜΗ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.