Αχαΐα: Αυτά είναι τα σχολεία που καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η καθυστερημένη ανακοίνωση των μεταβολών των σχολικών μονάδων που αφορά καταργήσεις, υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις.

Οι μεταβολές ανακοινώθηκαν μόλις χθες, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, να προκύψουν στο παρά ένα εκατοντάδες «περισσευούμενες» θέσεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στην Αχαΐα οι μεταβολές αφορούν τα εξής σχολεία:

-Καταργούνται τα ∆ημοτικά Σχολεία Ελαιώνα Αιγιάλειας και Μετοχίου ∆υτικής Αχαΐας

-Συγχωνεύονται τα ∆ημοτικά Σχολεία Σκεπαστού και Βλασίας στο 3/θ ∆ημοτικό Σχολείο Σκεπαστού, το 8ο ∆ημοτικό και το 9ο ∆ημοτικό «Γεώργιος Γλαράκης» στο 14/Θ 8ο ∆ημοτικό Σχολείο Πατρών, τα Νηπιαγωγεία Βελιτσών και Μιχοΐου στο 1/Θ Νηπιαγωγείο Βελιτσών

-Υποβιβάζονται το ∆ημοτικό Σχολείο Ισώματος από 3/θ σε 2/θ, το ∆ημοτικό Σχολείο Σταυροδρομίου από 5/θ σε 4/θ, το ∆ημoτικό Σχολείο Ριόλου από 4/θ σε 3/θ και το Νηπιαγωγείο Κουλούρας από 3/θ σε 2/θ.

-Προάγονται το Νηπιαγωγείο Λακκόπετρας από 1/θ σε 2/θ, το 3ο Νηπιαγωγείο Πατρών από 2/θ σε 3/θ, το 31ο Νηπιαγωγείο Πατρών από 2/θ σε 3/θ και το 70ο Νηπιαγωγείο Πατρών από 2/θ σε 3/θ.

Τo ιστορικό συγκρότημα «Γλαράκης»

Με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, τα λειτουργικά 7/θέσια, 8ο και 9ο ∆ημοτικά Σχολεία Πατρών (Συγκρότημα Γλαράκη) μετά από 92 χρόνια κοινής πορείας και ιστορίας (1930- 2022) συγχωνεύτηκαν σε ένα 14/θέσιο ∆ημοτικό Σχολείο με την ονομασία ∆ημοτικό Σχολείο “Γεώργιος Γλαράκης” (πρώην 8ο-9ο δημοτικά σχολεία Πατρών,1930, Φ.160, ΓΑΚ).

Γνώμη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.