Τζανακόπουλος: Ο κ. Κοντολέων δεν απάντησε στα ερωτήματα που εκθέτουν Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την επίκληση του απόρρητου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές στηλίτευσε εκ νέου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος -βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής- με αφορμή την χθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Αποδείχτηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μία απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για  την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

»Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις  συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΕΥΠ στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων

»Η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσον για την πολιτική τους κατίσχυση».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.