Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη του «ψευτογιατρού»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχεδόν 10 μήνες μετά την έναρξη της δίκης του ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» θα ακούσει τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του ή μη για τον θάνατο 12 ασθενών, εκ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ανθρώπων που πίστεψαν πως μέσα από τις ανορθόδοξες μεθόδους τους θα γίνονταν καλά από τις σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

Ένα «εμπόριο ελπίδας» έναντι αδράς αμοιβής, με θύματα ασθενείς, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τον 50χρονο «Dr Kontos», ο οποίος συστηνόταν άλλοτε ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, άλλοτε ως ομοιοπαθητικός, άλλοτε ως βοτανολόγος, ακόμη και ως στέλεχος της NΑSA. Στην πραγματικότητα ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική αλλά από το 2010 έως το 2019, φέρεται να παρίστανε πως είχε την πρωτοπορία στη μάχη κατά του καρκίνου, συνιστώντας στους ασθενείς να εγκαταλείψουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και να ακολουθούν τις δικές τους θεραπείες, με τα «ιερά» μαντζούνια και τις τάχα ειδικές διατροφές.

Η αίθουσα του δικαστηρίου «πάγωσε» πολλές φορές από τις καταθέσεις των συγγενών που περιέγραψαν την εγκληματική συμπεριφορά του 50χρονου ο οποίος δεν λύγιζε ούτε όταν έβλεπε πως οι ασθενείς οδηγούνται ολοένα και πιο κοντά στον θάνατο. «Μη φοβού» έλεγε ο κατηγορούμενος στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, πείθοντας τους να ξεχάσουν τους γιατρούς και τις θεραπείες που τους χορηγούσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην τους ακούς θα σε πεθάνουν».

Ακόμη κι όταν επρόκειτο για παιδιά, όπως κατέθεσε η μητέρα ενός ανήλικου θύματος του κατηγορουμένου. «Ήθελε να βλέπει το παιδί να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμείς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης», είπε, σε μία συγκλονιστική κατάθεση η μάρτυρας.

«Δε θα πω ότι είμαι άγιος και πως δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος» υποστήριξε στην απολογία του ο 50χρονος «ψευτογιατρός», καλώντας τα θύματα του να τον συγχωρήσουν. «Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν», είπε.

Μαζί του, δικάζονται και 16 συγκατηγορούμενοι του, ανάμεσα τους, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργοί του 50χρονου «ψευτογιατρού».

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.