Η Πυροσβεστική έλαβε 801 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίας σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 801 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο από κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, σήμερα Δευτέρα (5.9.2022) λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν τις περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της κακοκαιρίας, η Πυροσβεστική έλαβε:

780 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 70 περιπτώσεις εκ των οποίων, 58 για αντλήσεις υδάτων, 5 για κοπές δέντρων και 7 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
21 κλήσεις στη Θεσσαλία, οι 20 εκ των οποίων στον Βόλο και η 1 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Σε 8 περιπτώσεις η Πυροσβεστική επενέβη για απαντλήσεις υδάτων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Πυορσβεστική υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε εχθές Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.