Μάριος Ποντίκας: Συλλυπητήρια από την Λίνα Μενδώνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του σημαντικού συγγραφέα και πεζογράφου Μάριου Ποντίκα εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με δήλωσή της η Λίνα Μενδώνη αναφέρει ότι στα έργα του Μάριου Ποντίκα ξεδιπλώνεται η μεταπολιτευτική Ελλάδα και ότι μέσω των ηρώων γινόταν αναφορές στην ιστορία.

«Στα θεατρικά έργα του Μάριου Ποντίκα ξεδιπλώνεται ολόκληρη η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Μέσα από τον λόγο των ηρώων του υπήρχαν πάντα αναφορές στην ιστορία, την κοινωνία, τις προσωπικές σχέσεις. Ακολουθώντας τη ρεαλιστική κατεύθυνση στη γραφή του, ο Μάριος Ποντίκας δημιούργησε χαρακτήρες που γίνονταν οικείοι στους θεατές από τις πρώτες στιγμές της παράστασης. Στήριξε με τα έργα του το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης και το θέατρο ΣΤΟΑ, με το οποίο είχε μια μακρά και στενή συνεργασία. Ο «Λάκκος και η Φάβα», η «Γυναίκα του Λωτ», ο «Ορθός Λόγος», ο «Γάμος», μερικά μόνο από τα έργα της πλούσιας εργογραφίας του, θα συνεχίσουν να κοσμούν το νεοελληνικό θέατρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.