Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στπ πλαίσιο της ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Τια τις σχέσεις με τη ΝΔ και «μεταγραφές» στελεχών είπε:
Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ μάρκετ. Εχουμε αρχές. Δεν καταλαβαίνω τη θεωρία ότι ο καθένας μπορεί να υπηρετεί το οτιδήποτε. Δεν θέλω να μιλώ για συνωμοσίες. Πολλές δεκαετίες πριν μάθαμε τον όρο της αποστασίας. Μετά τις υποκλοπές ας μη δούμε τέτοια. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Αυτό θα είναι τερατογένεση.

Ανδρουλάκης για καθημερινότητα και ενέργεια
Η χώρα θα μπορούσε να μην μπορούσε αυτό που περνά. Με επιλογή Τσίπρα-Μητσοτάκη κάνει απολιγνιτοποίηση και όχι απανθρακοποίηση. Στην Ιβηρική έχουν μεγάλο ποσοστό ΑΠΕ. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Ηθελαν να ενισχύσουν το λκόμπι του φυσικού αερίου. Η χώρα έχει δυνατότητες. Ο κ. Μητσοτάκης αύξησε μέσα στην κρίση την εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Εριξε βενζίνη στη φωτιά και τώρα τους λέει σβήστην μόνο σου. Η ενεργειακή κρίση άρχισε πριν από τον πόλεμο. Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να πάει στις ΑΠΕ, όχι όμως στα χέρια πέντε μεγάλων συστημάτων της χώρας. Θέλουμε ενεργειακές κοινότητες και πολίτες συμμετόχους στην πράσινη μετάβαση.
Είπαμε για το πλαφόν στη λιανική και για τη φορολόγηση των υπεκερδών. Το προτείνουμε. Προτείνουμε και εξοικονόμηση με φορολογικά κίνητρα. Και μείωση φόρων στα καύσιμα.

Ανδρουλάκης για το ποσοστό στις εκλογές
Η παράταξή μας πέρασε δύσκολα, επιφορτίστηκε με το μεγάλο βάρος της κρίσης. Η ΝΔ απέδρασε το 2009 και άφησε πίσω της τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Τερατογενέσεις είχαμε τότε. Το πλήρωσαμε τότε. Εχουμε όμως δημιουργήσει πολιτικό κεφάλαιο. Δεν έχουμε ταβάνι και μπορούμε να είμαστε νικητές σ’ αυτή τη μάχη. Χαίρομαι που πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις. Δεν εφησυχάζουμε.

Ανδρουλάκης για το σχόλιο περί Μητσοτάκη περί τερατογένεσης
Ο Πρωθυπουργός είναι σε πανικό. Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε.

Ανδρουλάκης για μετεκλογικό τοπίο και τη σταθερότητα

Ο όρος δεν μπήκε για να γίνει αποδεκτός από Μητσοτάκη και Τσίπρα, μπήκε για να γίνει αποδεκτός από το λαό. Ο λαός ας δείξει το δρόμο. Εγώ εγγυώμαι ότι αν είμαστε ισχυροί θα έχουμε λύση από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Τσίπρας έφερε λαϊκισμό, κάλπικα δημοψηφίσματα κτλ. Ο κ. Μητσοτάκης τα ίδια και χειρότερα.

Ανδρουλάκης για εξεταστική επιτροπή

Είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική; Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο.

Ανδρουλάκης για υποκλοπές
Λένε ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος. Σήμερα διάβασα ότι υπάρχει ζήτημα πλαστογραφήσεων. Οι εκλογές πήραν παράταση λόγω του θανάτου της κας Γεννηματά. Γιατί ξαναυπέγραψε η κα Βλάχου για επέκταση; Διάτρητη και νοσηρή η ιστορία. Δεν θέλουμε να παράγουμε αποτέλεσμα. Να θωρακίσουμε τον ελληνικό λαό θέλουμε.

Εχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι θλιβερό στην Ελλάδα του 2022 να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Η κα Μπακογιάννης έλεγε ότι υπεύθυνος να μάθει ο ελληνικός λαός τη αλήθεια είναι το θύμα.Μου ζητούν να κάνω κάτι που είναι παράνομο. Εδώ να δείτε θράσος. Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό.

«Για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα μας» μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το Predator, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 86η ΔΕΘ.

«Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή», είπε, ενώ τόνισε πως δεν κάνει λόγο για θεωρία «συνωμοσίας» αλλά για ένα ζήτημα που προέκυψε από τον έλεγχο των μηχανισμών της ΕΕ. Σημείωσε πως θα κάνει το παν για να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, παρά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και πως προτίθεται να φέρει τους εμπλεκόμενους αρμοδίους στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για να δώσουν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτήθηκε «αν και πως συνδέετε την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου με την χρήση του λογισμικού Predator που ιχνηλατήθηκε στις επικοινωνίες σας».

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:
«Κ. Λιβιτσάνο θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνετε γιατί δείχνετε πως υπάρχει και καλή, ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πάρα πολύ το θέμα του Predator και το φοβάται γιατί είναι ένα ζήτημα που θα τσαλακώσει πολύ τη διεθνή του εικόνα.

Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί στις Βρυξέλλες πως χρησιμοποιείται ένα «πυρηνικό όπλο» εκατομμυρίων απέναντι σε έναν πολιτικό ηγέτη, πολιτικό αντίπαλό του πρωθυπουργού. Αν υπάρξει απόδειξη διασύνδεσης με το Μαξίμου, αυτό θα σημάνει και το πολιτικό τέλος του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΝΔ προσπαθεί να συμψηφίσει με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θα δεχθούμε συμψηφισμούς. Όλα στη Δικαιοσύνη κύριοι. Για το Predator ζητήσαμε να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή όλα τα πρόσωπα που έχετε αναδείξει, και η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνήθηκε. Το λινκ παρακολούθησης είναι το ίδιο σε εμένα και στον κ. Κουκάκη. Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή. Ολα όσα λέω δεν είναι θεωρίες. Με ενημέρωσαν ειδικοί.

Το θέμα είναι πολύ επικίνδυνο, καλούμαστε να διαπαιδαγωγηθούμε ώστε να μην πέφτουμε στη παγίδα αυτών των λινκ που μπορούν να σε παρακολουθούν επί 24ωρου βάσης. Οι ειδικοί στους οποίους απευθήνθηκα απάντησαν πως η συνακρόαση με τα σύγχρονα μέσα δεν αφήνει αποτύπωμα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον μηχανισμό ελέγχο του Ευρωκοινοβουλίου. Θέλετε να φοβούμαστε τα παιδιά μας να έχουν κινητό για να μην αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις προσωπικές στιγμές τους; Θέλετε ένας δικαστής να φοβάται να δικάσει γιατί θα τον απειλούν μετά από υποκλοπή;

Καλώ τη Νέα Δημοκρατία να αφήσει τα ναζάκια και να έρθουν όλοι στην εξεταστική επιτροπή για τα φαινόμενα που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Αν δεν το δεχθούν θα πάρω τις πρωτοβουλίες για να τους καλέσει η PEGA στις Βρυξέλλες, για να πάρουμε έστω από εκεί κάποια ψήγματα αλήθειας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.