Κορονοϊός: Υποχρεωτικό τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους έως τις 31 Δεκεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η παράταση των ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού τα οποία προβλέπουν ανάμεσα στα άλλα, μέτρα που σχετίζονται με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη (29.09.2022) στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου, η υποχρέωση των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για επίδειξη του Ψηφιακού Πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, ή το υποχρεωτικό rapid test μια φορά την εβδομάδα.

Επεκτείνονται τα μέτρα που είχαν ψηφιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω του νομοσχεδίου που συζητείται ήδη και ψηφίζεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την κατάσταση στο ΕΣΥ και την πανδημία και τους θανάτους από Covid-19.

Με το ίδιο νομοσχέδιο συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) µε την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας».

Σε σχέση με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά της Covid-19, παρατείνεται, εκ νέου, έως τις 31-12-2022, η ισχύς ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, ως προς την υποχρέωση των εργαζόμενων στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επίδειξης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Παρατείνονται, επίσης, ρυθμίσεις ως προς τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, τη διενέργεια εμβολιασμών από τον ΕΟΔΥ, την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 («Εθνική Εκστρατεία»), µε στόχο τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό και ρυθμίσεις για τη δυνατότητα διενέργειας από ιδιώτες ιατρούς κατ’ οίκον εµβολιασµών κατά του κορονοϊού COVID-19.

 

Δείτε όλα τα μέτρα που ψηφίζονται ΕΔΩ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.