Γιάννης Οικονόμου: Ο εκλογικός νόμος δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για να αποτραπεί η ακυβερνησία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Alpha είπε ότι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο αρχηγός της ΕΥΠ θα έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Πρόσθεσε ωστόσο ότι απάντηση στο ερώτημα με σαφή τρόπο θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

«Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι σκοπός. Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας», είπε ο κ. Οικονόμου, είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα. Αν υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυτή θα είναι για να ενισχύσει το κόμμα που θα βγει πρώτο ώστε να εξασφαλιστεί μια πιο σταθερή κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τουρκική προκλητικότητα… «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.