Ο ΕΟΔΥ ανησυχεί για τη γρίπη: Ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την εποχή ειδικά σε νεαρές ηλικίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυξημένα είναι τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Όπως τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο και προσθέτει πως συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος.

«Με δεδομένο ότι στο Νότιο Ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, και τα μέτρα προστασίας, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό», τονίζει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.