Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζεται σήμερα (13.09.2022) για μία ακόμα συνεδρίαση, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για μία υπόθεση βιασμού το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ελπίδας Νίνου, συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, και εν συνεχεία, η εξέταση από δικαστές και ενόρκους, του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

Ήδη, η εξέταση της Ελπίδας Νίνου υπήρξε μαραθώνια και έχει διαρκέσεις τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η κατάθεση του προέδρου του Σ.Ε.Η., Σπύρου Μπιμπίλα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπήρξε, όπως έχει δηλώσει κι ίδιος, συνεργάτης για πολλά χρόνια και φίλος με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάλιστα αναφέρθηκε από τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την κατάθεση της στο ακροατήριο όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο στάδιο της προδικασίας, καθώς ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε ουσιαστικά την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της στον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η., είχε προταθεί από τον Πέτρο Φιλιππίδη ως μάρτυρας υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Τότε, ο κ. Μπιμπίλας είχε κληθεί για κατάθεση ωστόσο όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, αγνοούσε το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στη συνέχεια, είχε αναφέρει, σε δημόσιες δηλώσεις του ότι εκείνος είπε αυτά γνώριζε καταθέτοντας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα, όπως είπαν κάποιοι».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.