«Χάσαμε ξαφνικά το παιδάκι μας» – Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από τζαμαρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το παιδάκι μου έπεσε στο τζάμι την ώρα που έπαιζε με το αυτοκινητάκι του και αυτό έγινε κομμάτια», λέει στο protothema.gr ο πατέρας του πεντάχρονου Μάριου ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης, σε παράπηγμα του οικισμού των Ρομά, στα Τσαΐρια Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του παιδιού, ο μικρός Μάριος λάτρευε τις βόλτες με το παιδικό του αυτοκίνητο, ωστόσο αυτή έμελλε να ήταν η τελευταία που έκανε, καθώς αποδείχθηκε μοιραία. «Χαιρόταν πολύ όταν έκανε βόλτες. Έτσι όπως έπαιζε, έπεσε πάνω στο τζάμι και αυτό έγινε κομμάτια. Μπήκαν τα γυαλιά στα δεξιά πλευρά του παιδιού μου», αναφέρει, περιγράφοντας στη συνέχεια τις σκηνές πανικού που επικράτησαν μόλις αντίκρισαν το παιδί να είναι γεμάτο αίματα.

«Τρομάξαμε πολύ. Πήραμε το παιδί και το πήγαμε με το αγροτικό αυτοκίνητο στο κέντρο υγείας. Εκεί μας είπαν πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο κι αν το προλάβουμε. Δυστυχώς δεν το προλάβαμε. Είμαστε πολύ χάλια τώρα, έχουμε χάσει το παιδάκι μας ξαφνικά», σημειώνει.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο γιος του προέδρου των Ρομά της περιοχής, Παναγιώτης Καραγκούνης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τους γονείς και τους συμπαραστέκεται, όλα έγιναν περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν ο πεντάχρονος Μάριος έπαιζε μαζί με έναν φίλο του στον οικισμό.

«Τα δύο παιδάκια έπαιζαν στο παράπηγμα. Ο πεντάχρονος πήγε προς το τζάμι της παράγκας που έμενε, το οποίο ήταν αρκετά ψεύτικο και εύθραυστο. Αυτό έσπασε και τα γυαλιά του προκάλεσαν πολλά τραύματα, με το ένα καρφώνεται στο πλάι σαν μαχαίρι, να μπαίνει στον πνεύμονα και να τον τραυματίζει στην αρτηρία», ανέφερε.

Το ανήλικο παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς και τον παππού του με το αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, το οποίος διαθέτει Παιδοχειρουργική Μονάδα. «Το παιδί μεταφέρθηκε με τη συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο, προκειμένου να φτάσει γρήγορα, όμως κατέληξε. Είναι δυστυχώς το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται στον οικισμό, μετά τον θάνατο του 6χρονου παιδιού», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, τα δύο παιδιά φέρεται να παίζανε με ένα μικρό αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του ο μικρός Μάριος να το πάρει πρώτος, έτρεξε και ακούμπησε στο τζάμι της παράγκας, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του και να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδάκι μικρότερης ηλικίας και αδυνατούν να πιστέψουν πως το παιχνίδι των δύο παιδιών μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Κατέρρευσαν στο νοσοκομείο οι γονείς

Στο προαύλιο του Γ. Γεννηματάς εξελίχθηκαν σκηνές «αρχαίας τραγωδίας» μόλις οι γονείς και οι συγγενείς του παιδιού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την τραγική κατάληξη. «Γιατρέ μου σε παρακαλώ κάνε κάτι, σώστε το παιδί μας, το παιδάκι μας», φώναζε με λυγμούς ο πατέρας, με την μητέρα να σωριάζεται στο έδαφος και να επανέρχεται μετά από την φροντίδα που της παρείχε το προσωπικό του νοσοκομείου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς έγινε το τραγικό περιστατικό, πού ακριβώς έπεσε και πώς τραυματίστηκε θανάσιμα το πεντάχρονο παιδί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.