Απαλλαγή ζήτησε ο εισαγγελέας για τους 16 συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για σειρά αδικημάτων, όπως πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου, ζήτησε ο εισαγγελέας αγορεύοντας στη δίκη για τη συγκεκριμενη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά στην αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, ο εισαγγελέας ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Για τους υπόλοιπους 16 συγκατηγορουμένους του… Dr Kontou, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο δικαστήριο την απαλλαγή όλων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που αποδίδονται στον «ψευτογιατρό». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Ακόμη, ο εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί ο «ψευτογιατρός» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση που αφορούσε ασθενή, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου με αγορεύσεις συνηγόρων.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.