Αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως που την ελέγχει πειθαρχικά κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της με την αιτιολογία ότι συντρέχουν σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της.

Η κυρία Τουλουπάκη μεταξύ άλλων επισημαίνει στην αίτηση της ότι η κυρία Θεοδόση είχε την πειθαρχική της δικογραφία περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο «με σαφέστατη πρόθεση και σκοπό να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου».

Ταυτόχρονα, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς επισημαίνει ότι κλήθηκε για πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την αποκαλούμενη σκευωρία της Νovartis για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα. Επιπλέον, η κυρία Τουλουπάκη εγκαλεί την κυρία Θεοδόση για το γεγονός ότι δεν της χορήγησε νέα προθεσμία για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και για το ότι έχει διπλή ιδιότητα, τόσο της διενεργούσας την συγκεκριμένη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση όσο και ως αναπληρωματικού μέλους του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση.

Αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι δικηγόροι της κυρίας Τουλουπάκη Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσαν, μεταξύ άλλων: «Η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της κυρίας Θεοδόση. Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έκρινε αμετάκλητα το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Καλεί την κυρία Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από τις 10 Μαρτίου του 2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν- προφανώς από παραδρομή- πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για το χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Νovartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της κυρίας Θεοδόση να καταστήσει την κυρία Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκόμενη πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων. Οι παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κυρίας Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψη της και την παντελή έλλειψη των -απαιτούμενων για μία δίκαιη κρίση- ιδιοτήτων στο πρόσωπό της».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.