«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» έφεραν κόσμο στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου για μία ακόμα φορά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αποδείχθηκε «μικρό» για να χωρέσει τους φίλους της ερασιτεχνικής δημιουργίας οι οποίοι το κατέκλυσαν προκειμένου στο πλαίσιο της ενότητας του «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου» να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» η οποία ανέβηκε από την Θεατρική Ομάδα «Οι Ταξιδευτές της πρόζας» σε σκηνοθεσία της «Ομάδας δέκα+5».

«Οι ταξιδευτές της πρόζας» παρουσίασαν το έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Μία εξαιρετική κωμωδία η οποία επικεντρώθηκε στην προσπάθεια ενός αδελφού να παντρέψει την αδελφή του, η οποία αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει ποθητή, ώστε κι αυτός να μπορέσει να παντρευτεί, καθόσον είναι αρραβωνιασμένος οχτώ χρόνια….

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο υπεύθυνος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Κώστας Τζουραμάνης , η υπέυθυνη της θεατρικής ομάδας Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, δημοτικού Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ», «ΜΟΥΜΟΥ» και «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ»

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ με την θεατρική ομάδα «ilavARTas» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου να παρουσιάζουν στο θέατρο της Κρήνης τη μαύρη κωμωδία του Κώστα Σταύρου «Επιστροφή στο χωριό».

Πρόκειται για ένα έργο που προσφέρει άφθονο και αβίαστο γέλιο, αλλά και προβληματισμό για τα κακώς κείμενα της εποχής μας, δοσμένο εξαιρετικά μέσα από την σατιρική και απολαυστική γραφή του Κωνσταντίνου Σταύρου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ρωρώ: Αγγελική Καραλή, Χαράλαμπος: Κώστας Μακρυγιώργος, Αγλαΐα: Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Άρης: Θανάσης Λυκουργιώτης, Φρίντα: Νίκη Παπαλεξοπούλου

Ραχήλ: Βούλα Σκόνδρα, Αστυνόμος Τσαντήλας: Νίκος Καραγιάννης, Κρουστάλλω: Λέλα Γιαννακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Άννα Μπέλλου

Η Θεατρική Ομάδα «ΘΕΩΡΙΚΟΝ», παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.30 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας 2022, το έργο του Jean de Létraz «ΜΟΥ ΜΟΥ» σε σκηνοθετική καθοδήγηση Νικόλ Πετρουλή.Πρόκειται για μία κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, που γράφτηκε το 1944 και διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο το 1951. Ο Ζώρζ Σωβινέ ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στη Λυών, με σκοπό να συναντήσει την ερωμένη του Μπαμπέτ Λατούς. Η σύζυγός του όμως η Υβόν, του καταστρέφει τα σχέδια καλώντας την οικογένεια Λατούς στη βίλα τους στη Ντωβίλ.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου επιστρέφουν στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την θεατρική ομάδα ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ να παρουσιάζει την παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο».

Η φετινή ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα κλείσει με την πραγματοποίηση ανοιχτής συναυλίας από το μουσικό σχήμα «Banda Morena», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην Ιχθυόσκαλα με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.