Ο απόηχος της Διημερίδας για τη «Διδασκαλία της Μουσικής σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2022, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, διεξήχθη Διημερίδα με τίτλο : “Η Παιδευτική – Θεραπευτική Λειτουργία στην Ατομική Διδασκαλία των Μουσικών Οργάνων και της Φωνής στα Άτομα με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες”.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συμμετείχε με εισηγήσεις τεσσάρων καθηγητών και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι ομιλητές ήσαν: η διευθύντρια του Ωδείου κ. Βασιλική Φιλιππαίου, (συνθέτις, καθηγήτρια ανώτερων θεωρητικών της μουσικής) η οποία μαζί με την καθηγήτρια Μονωδίας κ. Μαριάννα Μεσσαλά (σοπράνο), ανέπτυξαν το θέμα: “Διδάσκουμε μουσική σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες; Θεωρητική προσέγγιση – βιωματική εμπειρία”. Η κ. Γιάννα Ζωγράφου, καθηγήτρια πιάνου, ανέπτυξε με το θέμα: “Μουσική Αγωγή στην Ειδική Εκπαίδευση” και ο κ. Πάνος Θωΐδης, καθηγητής κρουστών, μίλησε διαδικτυακά για: “Τα κλασικά κρουστά ως δυναμικό μέσο ανάπτυξης του συμμετοχικού ρυθμού σε παιδί με ΔΑΦ (Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος)”.

Στη Διημερίδα μίλησαν 55 άτομα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Δρ. Θανάση Δρίτσα, καρδιολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου, συνθέτη και συγγραφέα, διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (ΙΑΜΜ), την κ. Λήδα Στάμου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τμ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Επιστημονική Υπεύθυνη BABY ARTIST: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων και την Δρ. Ντόρα Ψαλτοπούλου, μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια, Μουσικοθεραπεύτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τμ. Μουσικών Σπουδών. Η διοργάνωση ήταν άψογη και οι εισηγήσεις αναλυτικές και κατατοπιστικές και όλοι ελπίζουμε στην σοβαρή αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, από το διδακτικό έτος 2008- 2009, λειτουργεί τμήματα για παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και όχι μόνο, σε πληκτροφόρα όργανα, στη φωνή και στα κρουστά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.