Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες τιμές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαμηλότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο με τους προμηθευτές να κάνουν γνωστές αύριο τις νέες τιμές.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι τα νοικοκυριά να κάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι προκειμένου να δικαιούνται μεγάλη έκπτωση στους λογαριασμούς. Αν δεν το καταφέρουν η κατάσταση θα είναι δύσκολη.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων για τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 0,599 με 0,680 ευρώ ανά κιλοβατώρα κι αυτό επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερες.

Αυτό που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό είναι ότι επιχορηγήσεις θα συνεχιστούν για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις,. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα προβλέπει τη διαμόρφωση τριών κλιμακίων κατανάλωσης ρεύματος. Αυτά θα ξεκινούν από τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση (πρώτο), το δεύτερο θα περιλαμβάνει ένα εύρος ενδιάμεσης κατανάλωσης και το τρίτο τις υπόλοιπες κιλοβατώρες υψηλότερης κατανάλωσης. Ο μαγικός αριθμός αναμένεται να είναι οι 400 κιλοβατώρες και όσα νοικοκυριά το πετύχουν θα έχουν σημαντική έκπτωση.

Με βάση τις πληροφορίες, κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις που θα αντιστοιχούν στις προαναφερόμενες τρεις κατηγορίες κατανάλωσης. Η υψηλότερη ενίσχυση θα δίνεται στο χαμηλότερο κλιμάκιο (πρώτο), η δεύτερη θα είναι λίγο πιο χαμηλή στο δεύτερο κλιμάκιο και ακόμη πιο μικρή επιδότηση θα παρέχεται στο τρίτο κλιμάκιο κατανάλωσης με τις περισσότερες κιλοβατώρες.

Όσοι καταναλωτές ανήκουν στο κλιμάκιο (τρίτο) της υψηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και κάψουν κατά 15% λιγότερες κιλοβατώρες από πέρυσι θα παίρνουν έξτρα επιδότηση. Τέτοια ώστε να φτάνουν στο ύψος του δεύτερου κλιμακίου. Εκείνοι που ανήκουν στο δεύτερο κλιμάκιο κατανάλωσης και εξοικονομήσουν ενέργεια επίσης κατά 15% θα πάρουν ενίσχυση ώστε να απολαύσουν το ύψος της επιδότησης του πρώτου κλιμακίου.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.