Σαουδική Αραβία: Γυναίκα καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης για αναρτήσεις στα social

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκιση για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα (30.08.2022) μια οργάνωση για τα δικαιώματα.

Ο Nourah bint Saeed al-Qahtani καταδικάστηκε «πιθανότατα μέσα στην περασμένη εβδομάδα» από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία της «παραβίασης της δημόσιας τάξης χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η οργάνωση DAWN με έδρα την Ουάσιγκτον είπε ότι λίγα ήταν γνωστά για την Qahtani ή τι ανέφεραν οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι συνεχίζει να ερευνά την υπόθεσή της.

Η καταδίκη του Qahtani ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου η Salma al – Shehab, μητέρα δύο παιδιών και υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds στη Βρετανία, καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση για παρακολούθηση και αναδημοσίευση αντιφρονούντων και ακτιβιστών στο Twitter.

Η Ουάσιγκτον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εκφράσει «ανησυχίες» στη Σαουδική Αραβία σχετικά με την καταδίκη της Σεχάμπ, η οποία περιελάμβανε 34χρονη ταξιδιωτική απαγόρευση για τα tweets της.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.