Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 9000 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περίπου 9.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί αυτούς τους έξι μήνες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα (22.08.2022) ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Κίεβο προς τιμήν των βετεράνων του στρατού και των οικογενειών των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βαλέρι Ζαλούζνι είπε πως τα παιδιά χρειάζονται προστασία σε πολλά μέρη της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα απ’ ό,τι γίνεται και οπωσδήποτε χρειάζονται προστασία… γιατί οι πατεράδες τους έχουν πάει στο μέτωπο και βρίσκονται πιθανόν μεταξύ των σχεδόν 9.000 ηρώων που σκοτώθηκαν», είπε.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες ανακοινώσεις Ουκρανών αξιωματούχων για το θέμα των στρατιωτικών απωλειών του Κιέβου σε αυτό τον πόλεμο, που εξαπέλυσε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.

Η προηγούμενη εκτίμηση έγινε στα μέσα Απριλίου, όταν ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε πει πως έως 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 10.000 τραυματίστηκαν αφότου ξεκίνησε η ρωσική επίθεση.

Ο Ζαλούζνι δεν έδωσε λεπτομέρειες αν ο αριθμός που ανέφερε περιλαμβάνει το σύνολο του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκαν εν δράσει, όπως συνοριοφρουροί, με το Reuters από την πλευρά του να σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις απώλειες είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.