Ουγγαρία: «Καρατόμησαν» τους επικεφαλής της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας για λάθος πρόβλεψη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υπουργός Τεχνολογιών και Βιομηχανίας της Ουγγαρίας, Λάζλο Πάλκοβιτς, «καρατόμησε» την πρόεδρο της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NMS) της χώρας και τον αναπληρωτή της, επειδή προέβλεψαν μια… κακοκαιρία που δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εορτασμοί της εθνικής εορτής της χώρας.

Για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της Ουγγαρίας, θα γινόταν ρίψη πυροτεχνημάτων στη Βουδαπέστη, όμως ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας που προέβλεψε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Όμως, αυτή η κακοκαιρία δεν ήρθε ποτέ και έτσι απολύθηκαν σήμερα (22.8.2022) η Κορνέλια Ράντιτς και ο Γιούλα Χόρβατ/

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνεται καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή, όμως χθες, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επέκριναν δριμύτατα τη μετεωρολογική υπηρεσία επειδή προέβλεψε καταιγίδες και ριπές ανέμου με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η γιορτή του Σαββάτου.

«Έδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες για την σφοδρότητα της κακοκαιρίας, κάτι που οδήγησε σε λανθασμένες αποφάσεις την ομάδα ασφαλείας» σχολίασε η διαδικτυακή εφημερίδα Origo.

Το 2006 η Ουγγαρία βυθίστηκε στο πένθος αφού μια καταιγίδα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, λόγω του πανικού που προκλήθηκε στο πλήθος το οποίο είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το θέαμα στις όχθες του Δούναβη.

Η NMS ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή, επικαλούμενη για το λάθος τον «παράγοντα της αβεβαιότητας» που είναι «σύμφυτος με το επάγγελμα του μετεωρολόγου».

Αντιδρώντας στην απόλυση των επιστημόνων, ο φιλελεύθερος Άντρας Φεκέτε-Γκιορ ειρωνεύτηκε, σε ανάρτησή του στο Facebook: «Δεν κατάφεραν να προξενήσουν τον επιθυμητό καιρό, τους πέταξαν έξω. Όχι, δεν είμαστε σε δικτατορία της κεντρικής Ασίας. Αυτή είναι η Ουγγαρία του Fidesz», του κυβερνώντος κόμματος.

Η εκδήλωση –που διαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη στην Ευρώπη»– με τη ρίψη πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της χιλιετούς ιστορίας του ουγγρικού κράτους, αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει τον Ιούλιο να ακυρωθεί τελείως, κάνοντας λόγο για «αχρείαστη σπατάλη χρημάτων» σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απαιτεί από τους πολίτες να καταβάλουν προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.