Α. Σπυρόπουλος: Πού πήγαν τα χρήματα της δημοσιονομικής επέκτασης;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Αυτή τη χρονική στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι έκανε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση χωρίς να ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα. Μάλλον πήγαν σε λίγους και συγκεκριμένους. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πάρει ελάχιστα από αυτά που έδωσε», υποστήριξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, στον απόηχο του μηνύματος του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Σχολιάζοντας επίσης τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε, σοβαρότητα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, ενώ υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη για επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση στη Βουλή για το τι έγινε και πώς βρέθηκαν στη βραχονησίδα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι καθώς και πώς οδηγηθήκαμε στο θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. «Έγινε μία προσπάθεια επαναπροώθησης από την τουρκική πλευρά; Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο;», διερωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, επανέλαβε την ανάγκη να πέσει φως στην υπόθεση Ανδρουλάκη τόσο για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ όσο και για την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator.

Υπενθυμισε ότι «η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του λεγόμενου επιτελικού κράτους ήταν να πάρει υπό τη σκέπη του στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πρωθυπουργικό γραφείο την ΕΥΠ. Και έρχονται σήμερα και μας λένε ότι ο πρωθυπουργός και κανένας στην κυβέρνηση δεν ήξερε. Ας είμαστε σοβαροί».

Αναφορικά εξ άλλου με την έρευνα σε βάθος δεκαετίας που προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κάλεσε όποιον «έχει στοιχεία για οποιοδήποτε άλλη χρονική στιγμή έγινε το οτιδήποτε που αφορά παρακολούθηση πολιτικού, δημοσιογράφου ή άλλου προσώπου, να τα καταθέσει στην Ελληνική δικαιοσύνη».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον ομόλογό του της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, χαρακτήρισε «πρόκληση το να ακούς το γραμματέα της ΝΔ να λέει ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους όποτε θέλει. Είναι αδιανόητο σε ένα δημοκρατικό κράτος να οδηγήσουν τη χώρα σε ό,τι πιο σκοτεινό υπάρχει στην Ιστορία. Θα απολογηθούν στον ελληνικό λαό για αυτό το οποίο έχουν κάνει απέναντι στη Δημοκρατία», κατέληξε ο Α. Σπυρόπουλος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.