Προκαλεί ο Ακάρ: Η Αθήνα κάτι σκαρώνει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

«Η Αθήνα “κάτι σκαρώνει” εναντίον της Άγκυρας εν μέσω πενταπλασιασμού του αμυντικού προϋπολογισμού της, είπε ο κ. Ακάρ, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό εναντίον των τουρκικών δυνάμεων». Ο κ. Ακάρ ανέφερε πως «τα ζητήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα δεν πρέπει να αντανακλούν στις σχέσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ με την Άγκυρα».

Σχετικά με την αναχώρηση του πρώτου πλοίου με σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος είπε ότι “περισσότερα πλοία θα συνεχίσουν το ίδιο χωρίς καμία διακοπή”.

Για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ακάρ ανέφερε ότι, “ελπίζουμε ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, ο κόσμος έχει επεκταθεί πολύ, οι επιλογές έχουν αυξηθεί πολύ. Μπορούν να παραχθούν πολλές λύσεις ενάντια σε αυτό”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ ανέφερε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.