Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει την άμεση επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στον τομέα της περίθαλψης των ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας, από την ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς αναγκάζονται να διανυκτερεύουν σε αστυνομικά τμήματα της Πάτρας, μέχρι τη μεταφορά τους σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η παραπάνω πρακτική έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται να στερούνται την απαραίτητη ψυχιατρική φροντίδα.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ή εναλλακτικά η προσωρινή της λειτουργία σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και β) πότε αναμένεται η επαναλειτουργία της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.