Ζάκυνθος: «Ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού» τα σκουπίδια στο Ναυάγιο (φωτο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίσθηση έχει προκαλέσει μία φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει την παγκοσμίως διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια. Την φωτογραφία ανάρτησε στα social media ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει στο Facebook ο Μιχάλης Μπάκας. Η ανάρτησή του περιβαλλοντολόγου συνοδεύεται από την φωτογραφία που δείχνει ένα σωρό σκουπίδια να έχουν συσσωρευτεί στην διάσημη παραλία που βρίσκεται το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Ο περιβαλλοντολόγος μίλησε το πρωί της Τρίτης (09.08.2022) και στην ΕΡΤ για τα όσα είδε κατά την επίσκεψή του στην διάσημη παραλία. «Είναι προβολή στο τοπίο, προσβολή στον τόπο» είπε ο Μιχάλης Μπάκας, που τράβηξε και δημοσίευσε την φωτογραφία με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

«Είναι πολύ κρίμα και πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να καταλάβουμε λίγο τι συμβαίνει. Το στίγμα μας σαν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτόν τον πλανήτη, βλέπουμε πόσο άσχημο μπορεί να γίνει», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Μιχάλης Μπάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού, λέει ο δήμος

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια» αναφέρει ο δήμαρχος δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, σε δηλώσεις του στο GR Times. «Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια. «Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και GR Times

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.