Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διήμερο με αφόρητη ζέστη και σκόνη από την Αφρική θα έχουμε σήμερα και αύριο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η θερμοκρασία θα φθάσει σήμερα τους 38 βαθμούς τοπικά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ. Η υγρασία στο 50%.

Αύριο Σάββατο η θερμοκρασία στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα , ωστόσο, η αίσθηση θα είναι για 43 βαθμούς!

Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να συννεφιάσει.

Την Κυριακή πάντως θα έχουμε εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 31 βαθμούς…

Αναλυτικά:

«Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται Παρασκευή και το Σάββατο», αναφέρει χαρακτηριστικά η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου και επισημαίνει ότι «κυρίως την Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα και στην Μακεδονία, για παράδειγμα στο νομό Σερρών, ίσως και στην Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39°C με 40°C. Οι περιοχές που πιθανώς να φτάσει ακόμα και τους 42°C είναι η Λάρισα στο θεσσαλικό κάμπο, η Λαμία, περιοχές του νομού Βοιωτίας και στην ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στην Αργολίδα. Στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε 40άρια, κυρίως στην δυτική Στερεά, στην Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία».

Όσον αφορά στην Αττική, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 39 με 40°C.

Καύσωνας με αφρικανική σκόνη

Η γνωστή μετεωρολόγος αναφέρει ότι το -κυριολεκτικά καυτό- διήμερο χαρακτηρίζεται και από την έλευση αφρικανικής σκόνης. «Την Παρασκευή και το Σάββατο στην δυτική και νότια χώρα (δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο) αναμένεται η εμφάνιση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά στους δείκτες δυσφορίας, γιατί θα είναι σε μικρή συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (20.08.2022) σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «περιμένουμε μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, δηλαδή από τους 39-40 της Παρασκευής, θα πέσει στους 37-38».

Αξιοσημείωτο είναι ότι «από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή το απόγευμα, ο καιρός θα είναι άστατος στην βόρεια Ελλάδα και μάλιστα στην Μακεδονία περιμένουμε κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες πιθανώς και στην Θεσσαλονίκη».

Την Κυριακή (21.08.2022), η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, καθώς αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες κοντά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση αναμένεται την Δευτέρα που επανερχόμαστε πλήρως στα απολύτως φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα στους 30 με 33°C.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.