Πάτρα: Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Τετάρτη «ξεκινάει καύσωνας έως το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή αν και θα εξακολουθεί να υπάρχει πολλή ζέστη, θα έχουμε μία σταδιακή αποκλιμάκωση. Τέσσερις ή πέντε ημέρες θα έχουμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν τη χώρα».

Αυτά ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

Θα φτάσουμε «ίσως και τους 41 βαθμούς»!

Ο κύριος Λαγουβάρδος, τόνισε ότι «το πιο ζεστό διήμερο θα είναι της Παρασκευής και του Σαββάτου και εκεί πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά θα έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 38°C ενώ σε ορισμένες θα φτάσουν τους 40°C ίσως και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40°C – 41°C στους νομούς της Θεσσαλίας (π.χ. Λάρισα), της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας (π.χ. Θήβα).

Γενικά πάντως πολλές περιοχές της επικράτειας θα έχουν αυτό το διήμερο μεγάλες μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου που είναι και το όριο του καύσωνα».

«Καυτό» διήμερο στην Πάτρα

Από αύριο ουσιαστικά αρχίζει η μεγάλη λανοδος της θερμοκρασίας στην Πάτρα, καθώς σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 34 βαθμούς. Την Πέμπτη , ωστόσο, θα φθάσει τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος , ενώ την Παρασκευή τους 39 και το Σάββατο τους 40 βαθμούς!

Συναγερμός για πυρκαγιές

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα ενισχυθούν λίγο οι βοριάδες. «Θέλει προσοχή γιατί παρ’ όλες τις βροχοπτώσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα ξεραθεί πάλι η νεκρή καύσιμη ύλη στα δάση πολύ γρήγορα. Οι άνεμοι φαίνεται ότι θα ενισχυθούν λίγο προς την Κυριακή που ακόμα θα έχει ζέστη, θα πνέουν 4-5 μποφόρ, θέλει λίγη ιδιαίτερη προσοχή η Κυριακή όσον αφορά τον φόβο για πυρκαγιά».

Τέλος, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr τόνισε ότι «αν και δεν είναι ακραία συμπεριφορά της θερμοκρασίας, ο καύσωνας αυτός είναι ένας φυσιολογικός και αναμενόμενος για την εποχή και από την επόμενη εβδομάδα επανερχόμαστε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.