Πάτρα: Ολοκληρώθηκε και η 2η περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 2η περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ) και τα Ροΐτικα, ανακοινώνει η Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρει: Για την λήξη τους, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στην Πλαζ και την Τρίτη 27 Ιουλίου στα Ροΐτικα, όπου συμμετείχαν τα παιδιά της κατασκήνωσης και παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, η προϊσταμένη των τμημάτων ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, Θερινών ΚΔΑΠ, Κυριακούλα Τζανάτου, καθώς επίσης, πρόεδροι και αντιπρόεδροι οργανισμών, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη ΔΣ.

Στην αρχή, οι υπεύθυνες των κατασκηνώσεων, Ελένη Μπούκλη (Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, Πλαζ) και Αφροδίτη Βουτσινά (Ροΐτικα), απηύθυναν ευχαριστίες προς όλους τους φορείς που υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά της κατασκήνωσης. Στη δεύτερη περίοδο προστέθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε στο ασφαλές «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο, το οποίο υλοποιήθηκε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης, οργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Τέλος, συμμετείχε με πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης και το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Αχαΐας (Σ.Ε.ΠΥ.Ν.Α.).

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ακόμη θεατρικά, μουσικά, χορευτικά δρώμενα και αθλητικές επιδείξεις που απέδωσαν τα παιδιά και διοργανώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό των κατασκηνώσεων, όπως επίσης, και μία παράσταση Καραγκιόζη. Στο τέλος, μοιράσθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και για τη συμβολή του Ερυθρού Σταυρού, των γιατρών από την 6η ΥΠΕ, τα νοσοκομεία Ρίου και Καραμανδάνειου αλλά και όλων των εθελοντών, που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των κατασκηνώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις υλοποιούνται από το 2015 και φέτος θα εξυπηρετήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους πάνω από 800 παιδιά. Στις κατασκηνώσεις εξασφαλίζεται η διατροφή (πρωινό – δεκατιανό – μεσημεριανό), η μετακίνηση καθώς και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προσφέροντας έτσι μια ανάσα ανακούφισης στις λαϊκές οικογένειες. Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται εντελώς δωρεάν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.