Πάτρα: Εκστρατεία για την συγκέντρωση αίματος – Τεράστιες οι ελλείψεις – Αγωνιούν όσοι χρειάζονται μετάγγιση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αγωνία που εξέφρασε με ανακοινώσή του ο Συλλόγος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, καθώς δεκάδες μέλη του αναμένουν να προχωρήσουν σε αιμοκάθαρση και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ποσόστητες αίματος στο νοσοκομείο Ρίου, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση φορέων.

Αμεσα η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, η 6η ΥΠΕ με παρέμβαση του διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, αλλά και φορείς και σύλλογοι κινητοποιήθηκαν για τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, προκειμένου άμεσα οι συνάνθρωποι με πρόβλημα υγείας να έχουν την παροχή βοήθειας που χρειάζονται.

Ειδικότερα,

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων  αλλά και του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, οργανώνει  έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεργασία του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια», στην πλ. Γεωργίου, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 και ώρες 10:00 -13:00 & 17:30 – 20:30 , για τη συλλογή αίματος σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης του έργου του Κέντρου Αίματος, προκειμένου έμπρακτα να στηρίξουμε συνανθρώπους μας  πάσχοντες από θαλασσαιμία .

Η πρόσκληση απευθύνεται στους Συλλόγους Εθελοντών  Αιμοδοτών του Ν. Αχαΐας, στον Σύλλογο υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας και σε κάθε συμπολίτη μας ώστε  συλλογικά και με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας αίμα , ένα αγαθό που δεν αγοράζεται, δεν πωλείται,  μόνο δωρίζεται!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος  Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να δείξουμε στην πράξη την κοινωνική μας αλληλεγγύη προσφέροντας αίμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των πολυμεταγγιζόμενων συμπολιτών μας. Λίγα λεπτά από την προσωπική μας ζωή είναι σημαντικά για κάποιους ανθρώπους που βλέπουν με αγωνία να μηδενίζονται τα αποθέματα αίματος»

 

6η ΥΠΕ: Δράσεις για την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανακοινώνει πως αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μεταγγιζόμενων συμπολιτών μας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωρά για ακόμη μια φορά σε δράσεις για την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και κατ΄ επέκταση τη συγκέντρωση φιαλών αίματος.
Αρχικά, εστάλη έγγραφο προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Ελλάδας με την προτροπή για οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών από το εργατικό δυναμικό.
Σκοπός της 6ης ΥΠΕ, να ευαισθητοποιηθούν ομάδες εργαζομένων προκειμένου να υπάρξει ομαδική προσφορά αίματος και έτσι να καλυφθούν μαζικές ανάγκες τόσο των μεταγγιζόμενων όσο και των επειγόντων περιστατικών που προκύπτουν στις νοσηλευτικές μας μονάδες.
Επιπλέον, εστάλη έγγραφο προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας προκειμένου να συνδράμουν άμεσα οι αθλητές και οι διοικητικοί παράγοντες στην προσφορά αίματος, πριν ξεκινήσουν οι επίπονες προπονήσεις τους.
Ωστόσο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης διοργανώνουμε δράση την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.
Στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων προτείνεται εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.
Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά. Παράλληλα θα υπάρξει ένα αποτύπωμα στο πλαίσιο της υγειονομικής επιτήρησης και επαγρύπνησης.
Παράλληλα, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ διοργανώνει, εκτός από τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων, και τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σχολικά συγκροτήματα των Πατρών, Πύργου και Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω δράση.
Η προσφορά αίματος δεν είναι ωφέλιμη μόνον για αυτούς που δέχονται το αίμα, αλλά και για αυτούς που το προσφέρουν, καθώς η αιμοδοσία ως ιατρική πράξη επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στους αιμοδότες. Το αίμα δεν κατασκευάζεται σε κανένα εργοστάσιο και δεν αγοράζεται από κανένα κατάστημα.
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ από άνθρωπο σε άνθρωπο και μαζί με αυτό ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ.

Στην «μάχη» δάσκαλοι και καθηγητές

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε, γνωστοποιεί στα μέλη του σωματείου οτι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος 6ου και 11ου ΓΕΛ Πατρών, επί της οδού Φαβιέρου, και ώρες 09.00-13.30.

Σκοπός της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να συνδράμουν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.