Ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μεταγγιζομένων συμπολιτών, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωρά σε κινητοποιήσεις για την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και κατ΄ επέκταση τη συγκέντρωση φιαλών αίματος, αναφέρει με ανακοίνωσή της η οποία συνεχίζει:

Έτσι, με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους προχώρησε στη συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και στην οργάνωση μίας δράσης με διπλό όφελος την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, ενώ θα υπάρξει ένα αποτύπωμα στα πλαίσια της υγειονομικής επιτήρησης και επαγρύπνησης την πρώτη κιόλας ημέρα του Σεπτέμβρη.

Συνάμα, με αφορμή την έλλειψη σε φιάλες αίματος και την καθυστέρηση των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών συμπολιτών μας θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.

Η δράση θα οργανωθεί σε τρεις μεγάλες πόλεις των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας δηλ. στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο.

Στην Πάτρα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και η εθελοντική αιμοδοσία (κατά τις ώρες 09:00 με 13:00) θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό συγκρότημα του 6ου-11ου ΓΕΛ Πατρών, με είσοδο από την Φαβιέρου.

Στον Πύργο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και η εθελοντική αιμοδοσία (κατά τις ώρες 09:00 με 13:30) θα πραγματοποιηθούν στο 2Ο ΓΕΛ Πύργου.

Στο Αγρίνιο η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και εθελοντικής αιμοδοσίας (κατά τις ώρες 09:00 με 13:30) θα διενεργηθούν στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.