Καλάβρυτα: Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η κορυφαία Θεομητορική εορτή τού εκκλησιαστικού έτους, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της μεταστάσεώς Της εις τους Ουρανούς.

Εκατοντάδες πιστών προσήλθαν ευλαβικά χθες και σήμερα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς Αιγίου και Καλαβρύτων, αλλά και στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Μακελλαριάς, προκειμένου να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Ιησού Χριστού και να συμψάλλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Επίκεντρο των σημερινών θρησκευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία «πλημμύρισε» από ευσεβείς χριστιανούς όλων των ηλικιών, που με υπομονή και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας Αμβρόσιος, συμπροσευχομένων του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου, και του Αρχιδιακόνου Νήφωνα.

Ο Μητροπολίτης μας οποίος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ομίλησε καταλλήλως για μητέρα όλων μας και το καταφύγιό μας στο πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, η οποία αποτελεί την «Σκέπη του κόσμου» που προσφέρει τη χαρά, την ανακούφιση και την ελπίδα.
Παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.