Δυτ. Ελλάδα: Δωρεάν rapid tests από την 6η ΥΠΕ για τους εκπαιδευτικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενημερώνει πως θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές αιμοδοσίες σε Πάρα, Αγρίνιο και Πύργο.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, ενώ θα υπάρξει ένα αποτύπωμα στο πλαίσιο της υγειονομικής επιτήρησης και επαγρύπνησης την πρώτη κιόλας ημέρα του Σεπτέμβρη.

Συνάμα, με αφορμή την έλλειψη σε φιάλες αίματος και την καθυστέρηση των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών συμπολιτών μας θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.

Η δράση θα οργανωθεί σε τρεις μεγάλες πόλεις των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας δηλ. στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο.

Στην Πάτρα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και η εθελοντική αιμοδοσία (κατά τις ώρες 09:00 με 13:00) θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό συγκρότημα του 6ου-11ου ΓΕΛ Πατρών, με είσοδο από την Φαβιέρου.

Στον Πύργο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και η εθελοντική αιμοδοσία (κατά τις ώρες 09:00 με 13:30) θα πραγματοποιηθούν στο 2Ο ΓΕΛ Πύργου.

Στο Αγρίνιο η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων (κατά τις ώρες 8:30 με 14:00) και εθελοντικής αιμοδοσίας (κατά τις ώρες 09:00 με 13:30) θα διενεργηθούν στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.