Δήμος Ερυμάνθου: Έγκριση έργων και συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρονται τα εξής:

Σημαντικά έργα για τον Δήμο Ερυμάνθου τα οποία αποτελούσαν πάγια διεκδίκηση κατάφερε να εντάξει προς χρηματοδότηση η δημοτική Αρχή καταθέτοντας εγκαίρως ολοκληρωμένες προτάσεις και μελέτες.

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν την αισθητική εικόνα οικισμών του Δήμου με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς και έργα αγροτικής οδοποιίας που θα συμβάλουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση παίρνοντας το «πράσινο φως» για την υλοποίησή τους τα έργα:

– Αναπλάσεις των κοινόχρηστων χώρων τεσσάρων οικισμών (Κούμπερι, Αλεποχώρι, Αγία Βαρβάρα και Ροδιά) που εντάχθηκαν με ποσό χρηματοδότησης 196.408,00 €

στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζύγιου έτους 2021» του Πράσινου Ταμείου

-Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δήμου Ερυμάνθου προϋπολογισμού 483.105,47 €

-Βελτίωση του δρόμου από θέση Κυπαρίσσι προς Ερυμάνθεια, προϋπολογισμού 498.522,53 €

Να σημειωθεί πως τα έργα που εγκρίθηκαν για τον Δήμο Ερυμάνθου παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό ωρίμανσης βρίσκονται σε υψηλή θέση στον τελικό πίνακα κατάταξης των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές προς χρηματοδότηση.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής, επεσήμανε πως «η δημοτική Αρχή καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, κυρίως, της έλλειψης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, με την κατάθεση ώριμων προτάσεων και μελετών συνεχίζει να διεκδικεί σημαντικά έργα για την περιοχή μας. Η διασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση τόσο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε οικισμούς του Δήμου μας, όπως και της βελτίωσης αγροτικών δρόμων είναι αποτέλεσμα της συλλογικής και επίπονης δουλειάς που συντελείται, χωρίς πολλά λόγια. Άλλωστε εμείς έχουμε επιλέξει να μιλάμε με έργα και δράσεις, τα οποία γίνονται προς όφελος των συνδημοτών μας, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι επιμένουν να απαξιώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια στο βωμό της μικροπολιτικής. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να εργαζόμαστε αλλάζοντας μέρα με την ημέρα τον Δήμο μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Εξ άλλου την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, παρουσία και της βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία στηρίζει τον Δήμο και ανέλαβε την πρωτοβουλία να οριστεί άμεσα το ραντεβού με τον Υπουργό. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος αφενός προσκάλεσε τον κ. Γεωργαντά στα εγκαίνια της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- AGREXA 2022 κι αφετέρου του έθεσε μία σειρά από ζητήματα και εκκρεμή αιτήματα του Δήμου για έργα και δράσεις της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ένταξη των δύο έργων αγροτικής οδοποιίας, του υπενθύμισε πως ο Δήμος έχει καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις για βελτιώσεις αγροτικών δρόμων που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και παρέδωσε στον κ. Γεωργαντά υπόμνημα στο οποίο σε προτεραιότητα βρίσκονται έργα άρδευσης με την ανάπτυξη σύγχρονου αρδευτικού δικτύου κλειστού και ανοικτού τύπου, κ.α. Όσον αφορά στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο κ. Γεωργαντάς αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο για τη διοργάνωση δεσμεύτηκε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό, Γιώργο Στύλιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.