Ακριβό το φοιτητικό σπίτι – Πού κυμαίνονται τα ενοίκια στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τα μέσα του καλοκαιριού, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση στέγης για τους φοιτητές που έχουν περάσει σε σχολές που βρίσκονται μακριά από τον κύριο τόπο κατοικίας τους.

Η εύρεση κατοικιών έως 50 τ.μ που απευθύνονται σε φοιτητές προς ενοικίαση, αποδεικνύεται φέτος δύσκολη υπόθεση, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς. Κι αυτό γιατί τα μικρά διαμερίσματα ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στα πανεπιστήμια είναι …είδος προς εξαφάνιση καθώς πολλοί ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ οι τιμές των ενοικίων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρκετοί φοιτητές εκτιμάται πως φέτος θα στραφούν στη «λύση» της συγκατοίκησης, επιλέγοντας μεγαλύτερα διαμερίσματα σε περιοχές μάλιστα διαφορετικές από εκείνες που παραδοσιακά έψαχναν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι τιμές στην Πάτρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε-Real Estates τα ενοίκια για γκαρσονιέρες και δυάρια καταγράφουν ραγδαία αύξηση στο σύνολο των περιοχών, κυρίως στην ανώτατη τιμή μίσθωσης.

Στις περιοχές Αγίας Σοφίας, Πυροσβεστείο και Ελ. Στρατιώτου το ζητούμενο μίσθωμα για κατοικία 30 τμ – 45 τμ κυμαίνεται από 220 ευρώ έως 450 ευρώ τον μήνα εάν πρόκειται για κατοικία πλήρως ανακαινισμένη ή νεόδμητη. Σε σχέση με πέρσι καταγράφεται αύξηση 28,5% στην ανώτερη τιμή, ενώ για κατοικία 50 τμ-60 τμ αύξηση κατά 31,5% στην ανώτερη τιμή.

Στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων, το ζητούμενο μίσθωμα για κατοικία έως 25 τμ κυμαίνεται από 250 ευρώ έως 400 ευρώ τον μήνα αν πρόκειται για κατοικία πλήρως ανακαινισμένη ή νεόδμητη, επιπλωμένη με το σύνολο των οικοσυσκευών. Καταγράφεται αύξηση κατά 38,8% σε σχέση με το 2021.

Αυξητικές τάσεις υπάρχουν και σε κατοικίες 30 τμ-45 τμ όπου το 2021 το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται φέτος από 220 ευρώ έως 550 ευρώ τον μήνα, με αύξηση στην κατώτατη τιμή κατά 29,4% και στην ανώτερη τιμή κατά 42,8%.

Παράλληλα, για κατοικία 50 τμ-60 τμ, το ζητούμενο μίσθωμα κυμαίνεται από 300 ευρώ μήνα έως 450 ευρώ τον μήνα αν πρόκειται για κατοικία ανακαινισμένη ή νεόδμητη με αύξηση σε σχέση με πέρσι από 20% στη κατώτατη τιμή έως και 18,4% στην ανώτατη τιμή.

πληροφορίες από CNN Greece

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.