Αίγιο: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή ενάντια στη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Αιγιάλειας για την παραμονή της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπούρας, το Πανεπιστήμιο Πατρών σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η μεταφορά της έδρας του τμήματος στην Πάτρα, δε σημαίνει ότι το ακαδημαϊκό ίδρυμα αποσύρεται από τις πόλεις όπου λειτουργούσαν τμήματά του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Δήμο Αιγιάλειας δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά την εξέλιξη αυτή.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χρήστου Μπούρα:

Αργά το απόγευμα ενημερώθηκα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή για τα προσωρινά μέτρα μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας, η οποία είχε γίνει απο το Δήμο Αιγιάλειας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σέβεται τις αποφάσεις όποιες και αν είναι αυτές, της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το Πανεπιστήμιο όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ότι δεν αποσύρεται απο τις πόλεις αλλά αλλάζει η μορφή παρουσίας του.

Οι προτάσεις μας παραμένουν πάνω στο τραπέζι και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Συγκεκριμμένα έχουμε προτείνει στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων τα εξής:

1) Δήμος Αιγιάλειας, Μεταλυκειακή Σχολή Οίνου και Αμπέλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής
2) Δήμος Καλαβρύτων, Μεταλυκειακή Σχολή Γαλακτομίας και Κρέατος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής
3) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε Διαχείριση Εστίασης και Ξενοδοχειακών Μονάδων σε Οινοτουριστικές Περιοχές, σε συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δήμων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.