Αχαΐα: Δύο απάτες – Πώς την πάτησαν με τις αγγελίες πώλησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο περιπτώσεις απάτης ερευνά η Αστυνομία που σημειώθηκαν στην Αιγιάλεια.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

1. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, ο δράστης προσποιούμενος ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης καρότσας φορτηγού και συμφώνησαν για τη αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια ο δράστης έπεισε τον παθόντα να μεταβεί σε μηχάνημα ΑΤΜ στο Αίγιο και με το πρόσχημα ότι θα δει την πίστωση του αντιτίμου της αγοραπωλησίας, τον κατεύθυνε, δίνοντας οδηγίες τηλεφωνικά, να μεταφέρει από τον λογαριασμό του σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 4.900 ευρώ.

2. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα  ημεδαπός άνδρας επικοινώνησε με άγνωστο δράστη, ο οποίος είχε αναρτήσει μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια ο δράστης απέσπασε από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των (2.460) ευρώ, χωρίς ωστόσο ο τελευταίος να έχει παραλάβει το όχημα έως σήμερα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.