Αχαΐα: 55 ασθενείς με Μεσογειακή αναιμία εκπέμπουν SOS!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε συμπολίτες που πρέπει να κάνουν μετάγγιση και λόγω έλλειψης αίματος αγωνιούν και ανησυχούν περιμένοντας πότε θα τους καλέσουν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Για μία ακόμη φορά σε λιγότερο του ενός μήνα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να αναφερθεί στο πρόβλημα των ελλείψεων αίματος, μία κατάσταση η οποία εξακολουθεί να υφίσταται θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των θαλασαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Π.Γ.Ν.Π.
Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, 55 συμπάσχοντες παραμένουν χωρίς μετάγγιση λόγω αναβολών για διάστημα οκτώ με δέκα ημέρες.
Όπως έχουμε κατ’επανάληψη τονίσει ο Αύγουστος από μόνος του είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω διακοπών και αδειών.

Επιπλέον λόγω του covid,πολλοί αιμοδότες αποκλείονται από την αιμοδοσία λόγω νόσησης.
Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Κέντρο Αίματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με έναν από τους τοπικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Αχαΐας, ώστε να συνδράμει με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους πάσχοντες από θαλασσαιμία.

Ύστερα από δική μας παρέμβαση και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου προσφέρονται να μας στηρίξουν εμπράκτως με μονάδες αίματος.
Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π Ρίου όσο και οι θεράποντες ιατροί των πασχόντων.

Για λόγους πιθανών γραφειοκρατίας τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά να γινόμαστε μπαλάκι όσων εμπλέκονται και αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει και έχει γίνει ο εφιάλτης όλων μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.