Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τους «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου (27.08.2022) για τις τελετές “εξορκισμών“, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την δράση της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και έπειτα απο την εισαγγελική παρέμβαση, οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στον χώρο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αίρεσης, σε αποθήκη δίπλα απο το πρώην κέντρο διασκέδασης Νεράιδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε ο χώρος ως αίθουσα λατρείας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

 

 

Μέσα στον χώρο εντοπίστηκαν 25 πιστοί, ενώ συνελήφθη ο 24χρονος προσωρινά υπεύθυνος του χώρου και στενός συνεργάτης του επικεφαλής της αίρεσης. Λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και ο 38χρονος επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών, Χαράλαμπος Τσακωνίδης και συνελήφθη ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

 

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.