Αλέξης Τσίπρας: «Εσείς κ. Μητσοτάκη δώσατε την εντολή για να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προσωπικά εσείς»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Τον λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πήρε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». «Θα δώσετε απαντήσεις γιατί είστε κατηγορούμενος για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά αντιδημοκρατική πρακτική. Ποιος έχασε την ηθική για να τη βρείτε εσείς για αν ανεβείτε στο βήμα και να μιλάτε για ανηθικότητα ενώ είστε κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων».

Αλέξης Τσίπρας: «Απαντήστε μας, γιατί παρακολουθήσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σας δίνω το λόγο να μας πείτε» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για τοξική ομιλία και αστείες απόπειρες αντιπερισπασμών έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας για την ομιλία του πρωθυπουργού. «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας, χωρίς να λέει το γιατί; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις. Γιατί παρακολουθήσατε τον κ. Ανδρουλάκη;

Επί 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία. Δημιουργήσατε ένα καθεστώς νεποτισμού, σήψης και παρακμής που παρόμοιό του δεν έχει δει η σύγχρονη Ελλάδα, είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.

«Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα διεθνή ΜΜΕ για να ζητάτε και να αλλάζουν πρωτοσέλιδα», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως  «εσείς κ. Μητσοτάκη δώσατε την εντολή για να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προσωπικά εσείς»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.