Εντοπίστηκαν φυτείες οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου Ρόδου, δύο καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης (φυτείες).

Ειδικότερα, η πρώτη φυτεία αποτελούνταν από τουλάχιστον 51 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,2 μέτρα και ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο απόκρημνης δασικής έκτασης.

Η ευρύτερη περιοχή ερευνήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι χθες (8 Αυγούστου 2022) το πρωί προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός ημεδαπού χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, γιατί έπειτα από έρευνα που έγινε στην κατοικία του διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει καλλιέργεια κάνναβης σε αύλειο χώρο αποτελούμενη από 38 δενδρύλλια ύψους έως 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.