Δυτ. Ελλάδα: Σε «κίτρινο συναγερμό» σήμερα για κίνδυνο φωτιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αυξημένη επιφυλακή για φωτιές θα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας την Πέμπτη (18.08.2022). Ο λόγος είναι ο καύσωνας, ο οποίος σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους.

Μόνο σε μία ημέρα εκδηλώθηκαν 35 φωτιές σε δάση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση.

Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν από την Πέμπτη (17.08.2022), η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών στις παρακάτω περιοχές της χώρας:

Αττική,

Βοιωτία,

Eύβοια,
Πελοπόννησος,

Δυτική Ελλάδα,

Ηράκλειο,

Λασίθι,

Δωδεκάνησα,

Κυκλάδες,

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου,

Ζάκυνθος,

Κεφαλονιά,

Ιθάκη.

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου για την Πέμπτη (18.08.2022):

Πυροσβεστική: 35 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Σε 673 αστικές πυρκαγιές, 516 παροχές βοηθείας και 284 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 35 το τελευταίο 24ωρο, κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, την Τετάρτη (17.08.2022) στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σοβαρότερη πυρκαγιά αυτής της εβδομάδας εκδηλώθηκε στις 10 Αυγούστου σε δύσβατη περιοχή κοντά στον οικισμό Λεύκη, στη Θάσο.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με τη φωτιά στη Θάσο συνελήφθη ένας 65χρονος για εμπρησμό από πρόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που εκδόθηκε νωρίτερα, έως το Σάββατο (20.08.2022) αναμένεται καύσωνας με 40 – 42 βαθμούς και θα ακολουθήσουν καταιγίδες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.