Πάτρα: Εντυπωσίασαν οι “Θεσμοφοριάζουσες” στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για ένα ακόμη βράδυ (Κυριακή 31 Ιουλίου) εκατοντάδες θεατές συνέρρευσαν στο  «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» και απόλαυσαν τον αριστοφανικό λόγο παρακολουθώντας την κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και μετάφραση Κ.Χ. Μύρη (Κ. Γεωργουσόπουλου).

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» είναι ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη.

Με τις «Θεσμοφοριάζουσες» ο Αριστοφάνης εκτός από την κωμική διάσταση επιχειρεί και μία άκρως πολιτική κατάθεση.

Συγχρόνως επιχειρεί να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

Θυμίζει πως ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και μέσα από το κείμενο ο καθένας «αναγνωρίζει» τον εαυτό του.

Εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες του Γιάννη Μπέζου στο ρόλο του Μνησίλοχου, του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στο ρόλο του Ευριπίδη, της Φωτεινής Βαξεβάνη στο ρόλο της Κρίτυλλας και των άλλων ηθοποιών.

Παρόντες στην παράσταση ήταν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Οργανισμών.

«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ»

Οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ συνεχίζονται με το θεατρικό έργο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 2 και της Τετάρτης 3 του Αυγούστου στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.