Στεγαστικά δάνεια: Έρχονται αυξήσεις στις δόσεις για το 80% των δανειοληπτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και στα στεγαστικά δάνεια, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, δικηγόρος-νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ.

Τι πρέπει να προσέχουμε στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

«Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε αν θέλουμε σταθερό ή κυμαινόμενο τιμολόγιο. Αν θέλουμε σταθερό θα πληρώνουμε ένα μηνιαίο πάγιο και υποτίθεται ότι για την διάρκεια της σύμβασης δεν θα αλλάξει. Και λέω υποτίθεται γιατί κατάφεραν οι πάροχοι ενέργειας κι αυτό να το καταστρατηγήσουν» είπε.
«Όταν επιλέγουμε κυμαινόμενο τιμολόγιο ξέρουμε ότι θα έχουμε ρήτρα αναπροσαρμογής οπότε οποιαδήποτε χρέωση θα ρωτάμε περιλαμβάνει την ρήτρα αναπροσαρμογής ή όχι; Αυτό είναι ένα πολύ βασικό βήμα που πρέπει να κάνουμε όταν επιλέγουμε ρεύμα» καταλήγει.

Αυξάνονται οι δόσεις για το 80% των δανείων

Υψηλότερες δόσεις θα κληθούν να καταβάλουν αρκετοί δανειολήπτες στην Ελλάδα από τον Αύγουστο, μετά την προ 10ήμερου αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ κατά 50 μονάδες βάσης. Ο λόγος γίνεται για όσους έχουν χρηματοδοτηθεί με προγράμματα των οποίων το κόστος είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους διατραπεζικούς δείκτες euribor.
«Χειρότερη στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων δεν μπορούσε να υπάρξει» αναφέρει ο κ. Τσιαφούτης. «Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι οι τράπεζες είτε από μόνες τους, είτε με νομοθετική παρέμβαση θα έπρεπε ως ένα βαθμό να απορροφήσουν αυτή την αύξηση των επιτοκίων κι όχι να την μετακυλήσουν στους καταναλωτές».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.