Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον – Ξεκινά η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του μόνο μέχρι να επιλεγεί ο νέος πρωθυπουργός.

Μιλώντας μπροστά από την πρωθυπουργική οικία στο νο. 10 της οδού Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

«Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019. Θα είμαι εδώ μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες. Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης καθώς είχαμε πολλές προκλήσεις όπως το brexit, την πανδημία, και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα εξακολουθούμε φυσικά να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στον δίκαιο αγώνα τους. Φυσικά ευχαριστώ και τους Βρετανούς πολίτες για την τιμή που μου έκαναν να είμαι Πρωθυπουργός τους. Ταξίδεψα σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει. Είμαι λυπημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το Συντηρητικό Κόμμα (που κυβερνά εδώ και 12 χρόνια τη Βρετανία) θα έχει δύο εβδομάδες ώστε να συλλέξει υποψηφιότητες, να καταλήξει στους δύο επικρατέστερους και να τους θέσει στην επιλογή των μελών των «Τόρις», πριν τη θερινή διακοπή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.