Επιτήδειοι εργοδότες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πατρινός πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε μια χρήσιμη ανάρτηση στο fb, μέσω της οποίας καθίσταται σαφές το πώς εκβιάζονται οι εργαζόμενοι ιδίως στις πολυεθνικές:

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τέθηκε σε εφαρμογή από 1/7 σε Τράπεζες και Σούπερ Μάρκετ άνω των 250 ατόμων, και από τις πρώτες ημέρες οι επιτήδειοι εργοδότες βρήκαν τον τρόπο να εφαρμόζουν τις παραβατικές τους συμπεριφορές.
Συγεκριμένα όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το αφήγημα της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν κράτησε ούτε λίγες ώρες.
Έτσι, το περασμένο σαββατοκύριακο, το πρώτο που λειτούργησε η Ψηφιακή Κάρτα, διαπιστώθηκαν τα εξής:
Εργαζόμενοι που πιάνουν δουλειά στις 5 πμ, έχουν λάβει οδηγίες να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 πμ. Αυτό γίνεται για να μην φανεί στο σύστημα Εργάνη, η μία ώρα της νυχτερινής απασχόλησης, που πληρώνεται διαφορετικά.
Προϊστάμενοι ταμείων ζητούν από τους εργαζόμενους σε αυτά τα πόστα, να χτυπήσουν την Ψηφιακή Κάρτα τους, στις 9πμ, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στην θέση τους από νωρίτερα και εξυπηρετούσαν πελάτες.
Σε ωρομίσθιους εργαζόμενους, επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν να χτυπήσουν την κάρτα τους στο 4ωρο, παρά το γεγονός ότι θα δούλευαν 8ωρο.
Σε υπαλλήλους ηλεκτρονικών παραγγελιών, δόθηκε η εντολή να χτυπάνε την κάρτα τους, ανεξάρτητα εάν έχουν τελειώσει την παραγγελία τους, ή όχι και να συνεζίουν την εργασία τους κανονικά.
Οι οδηγοί ζητήθηκε να μην χτυπάνε καθόλου κάρτα, αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος.
Υπήρξαν καλέσματα σε εργασία, για εργαζόμενους που είχαν ρεπό. Δόθηκε η οδηγία όμως, γι’ αυτές τις πολύ «ειδικές» περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι να μην χτυπήσουν κάρτα.
Η συνειδητή απαξίωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απο την κυβέρνηση, οδηγεί στην αυθαιρεσία, ακόμα κ επιχειρήσεις που έχουν κερδοφορία κ μέσα στην Πανδημία.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.