Η υπόθεση της Πάτρας στο Συνέδριο των Ποινικολόγων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών απασχολεί τους πάντες και στο περιθώριο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων της Πάτρας.

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα μεταξύ άλλων ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθων Παπαδόπουλος, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ενώ την εκδήλωση παρακολουθεί και η Προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χθεσινή αντίδραση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα μετά το πόρισμα των Καρακούκη – Καλογριά που αποδίδουν το θάνατο της μικρής Ίριδας σε δολοφονία, θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί στα χέρια της υπεράσπισης, αφού η κ. Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής εκείνη που εξέταση νεκροτομικά τη μικρή Ίριδα Δασκαλάκη, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογρηάς έβγαλαν πόρισμα εξετάζοντας απλά στοιχεία και φωτογραφίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσει την Τετάρτη εξηγήσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής .

Η 33χρονη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, αφού θεωρείται βασική ύποπτη και για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη. Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ετοιμάζεται να δώσει ένα πολυσέλιδο γραπτό υπόμνημα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δεν αποκλείεται η εντολέας του να κληθεί και να δώσει και προφορικές εξηγήσεις στα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καράμπελας, δικηγόρος του συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου, επιβεβαίωσε ότι η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον της μητέρας.

Στο πλευρό της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στάθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους, η αντίδραση της κ. Τσιόλα ήταν δικαιολογημένη, κατακρίνοντας παράλληλα τη δημόσια συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις ενέργειες των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των θανάτων των παιδιών.

Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος κατέκρινε τις «τηλεδίκες», αναφέροντας ότι στον τηλεοπτικό αέρα δικάζονται άνθρωποι και επιστήμονες από άσχετους δημοσιογράφους και τηλεπαρουσιαστές, ενώ συμμετέχουν σε αυτές δικηγόροι που «δεν έχουμε δει ποτέ στα δικαστήρια», όπως είπε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για πολύ συγκεκριμένους συναδέλφους του.

Στο μεταξύ στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου επικράτησε ένταση όταν αναρχικοί μπήκαν στο χώρο, ανήρτησαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα και πραγματοποιώντας λεκτική επίθεση στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, που είναι ένας από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.