Πάτρα: – Θα …λιώσουμε από τη ζέστη – Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από σήμερα ξεκινά μια βασανιστική εβδομάδα, για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με πολύ υψηλές θερμοκρασίας, που θα φθάνουν και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα , καθώς η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 38 έως 40 βαθμούς, τοπικά.

Οι άνεμοι θα θα πνέουν με ταχύτητα έως 3 μποφόρ , ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα άπνοιας.

Η υγρασία θα κυμανθεί στο 50% και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα ξεπεράσει το 70%

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στη Θεσσαλία από 20 έως 39, στην Ήπειρο από 21 έως 36, στη Στερεά από 21 έως 39, στην Πελοπόννησο από 22 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 36, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 19 έως 36, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 39, στις Κυκλάδες από 24 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 25 και στην Κρήτη από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.