Πάτρα: Συγκίνηση για τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Δημοσθένης Κούκουνας, έπειτα από εξαιρετικά σύντομη νοσηλεία.

Πρότυπο ευγένειας, καλοσύνης, δημιουργικότητας και ευγενούς φιλοδοξίας για τους οικίους του και όλους όσοι τον γνώρισαν, θα ζει στις καρδιές τους μέσα από τις πολύτιμες στιγμές που μοιραστήκαν μαζί του.

Η κηδεία του θα γίνει σημερα Δευτέρα (25/7) στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης στην Πάτρα.

Γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα Σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία, αλλά από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη δημοσιογραφία και γενικά στον εκδοτικό χώρο.

Στη δημοσιογραφία εργάστηκε αρχικά στο οικονομικό και αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ σε ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε αρχισυντάκτης διαφόρων εφημερίδων και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Ελεύθερος”, που ίδρυσε ο ίδιος το 1986 με εκδότη τον Ιω. Μάστορα. Υπήρξε επίσης εκδότης-διευθυντής του “Νεολόγου Πατρών” και στα τελευταία χρόνια διευθύνει τα περιοδικά “Λαβύρινθος”, “Τότε” και άλλα ιστορικά περιοδικά, καθώς και την εκδοτική εταιρία “Μέτρον”.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, κυρίως ιστορικών και βιογραφικών, μεταξύ των οποίων: “Η γερμανική εισβολή και η συνθηκολόγηση”, “Η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα”, “Η Μάχη της Κρήτης”, “Έλληνες Πολιτικοί”, “Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός”, “Ίων Δραγούμης”, “Άρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ”, “Νίκος Ζαχαριάδης” κ.ά.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Ιστορία της Κατοχής και πρόσφατα (2009) κυκλοφόρησαν τα βιβλία του “Οι Γερμανοί στην Ελλάδα”, “Η Κατοχή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”, “Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου”, “Η Κρήτη υπό Κατοχή”, “Η γερμανική και ιταλική κατασκοπεία” και “Οι Ιταλοί στην Ελλάδα”. Το 2012 κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του “Η ελληνική οικονομία κατά την κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια”.

Από το 1992 μέχρι το 2005 είναι διευθυντής των ελληνικών βιογραφικών εκδόσεων “Who’s Who” και της τετράτομης “Βιογραφικής Εγκυκλοπαίδειας του Νεωτέρου Ελληνισμού 1830-2010 – Αρχεία Ελληνικής Βιογραφίας” που κυκλοφόρησε το 2011. Διετέλεσε (2003) Διοικητικός Σύμβουλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συντακτών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.