Πάτρα: Συγκέντρωση στον σταθμό του Προαστιακού στο Ρίο για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λαϊκή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ρίο, από τον Δήμο Πατρέων  και την Επιτροπή Αγώνα, με θέμα την απαίτηση της πόλης, για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων σχετικά με την σημερινή συγκέντρωση αναφέρει: Νέο μήνυμα ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η διχοτόμηση της Πάτρας με επίγεια διέλευση του τρένου από τον αστικό της ιστό, έστειλαν σήμερα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών ο Δήμος, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες δημότες.

Στη συγκέντρωση, στις γραμμές του τρένου στο Ρίο, που διοργάνωσαν η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, από όλους τονίστηκε ότι  η πόλη απαιτεί και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους, την πλήρη υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο ως το νέο Λιμάνι και τη δημιουργία, στην επιφάνεια, γραμμικού πάρκου, με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους, πράσινο, που θα είναι μοναδικό στη χώρα.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και παραβρέθηκαν δεκάδες φορείς της πόλης.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, θα έχουν συνάντηση, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, στον οποίο θα παραδώσουν υπόμνημα και θα θέσουν εκ νέου την απαίτηση της Πάτρας για την υπογειοποίηση.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.