Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Χρήστο Τσούβαλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα ο θάνατος του Χρήστου Τσούβαλη, επί χρόνια καθηγητή στο Πειραματικό Κλασικό Λύκειο Πάτρας.

Ο Χρήστος Τσούβαλης, γέννημα-θρέμμα Κωνσταντινοπουλίτης, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Χάλκης, συμμαθητής με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό…

Από τις μεγάλες μορφές στο θρυλικό Πρότυπο Κλασικό Λύκειο, της παλιάς μεγάλης εποχής. Από τους καθηγητές που έγραψαν ιστορία εκείνη την εποχή, ειδικά στο συγκεκριμένο Συγκρότημα. Και τέως λυκειάρχης στο 1ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Στην Πάτρα πρωτοήρθε στο Γυμνάσιο Ερυμάνθου.

Ηταν και άνθρωπος της Εκκλησίας, χωρίς όμως να είναι δογματικός. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε τιμήσει τον Χρήστο Τσούβαλη, απονέμοντας του το οφφίκιο του Άρχοντος Οστιαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Την απονομή είχε κάνει, μετά από ανάθεση του Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ήταν παντρεμένος με την Έλλη Τσούβαλη και απέκτησαν τρία παιδιά, την Κατερίνα, τον Γρηγόρη και τον Κωνσταντίνο.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής Αχαΐας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου:

Σήμερα έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Χρηστος Τσουβαλης, αγαπημένος καθηγητής μας στο Πρότυπο Κλασσικο Λύκειο Πάτρας.

Ευπατρίδης, Κωνσταντινουπολίτης και «Χαλκίτης», αδελφικος φίλος του πατέρα μου και για εμένα δάσκαλος και δικός μου Φύλακας Άγγελος στην Πατρα . Μια Esthète φυσιογνωμία των Πατρών, από τις λίγες που έχουν περάσει και μπορούσαν να το υποστηρίξουν αυτό air d’ailleurs…

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στα εφηβικά μου χρόνια και μετά όταν γύρισα από τη Γαλλία να με συντροφεύει στην Πατρα σε οσα έκανα. Και με τα παιδιά του σχολείου πάντα ενας άο εμας. Μαζί με τον κ. Χρήστο μιας άλλης φίλης μου Κατερίνας. Αλλά ίδιο σκαρί, αριστοκρατικό! Τον θυμάμαι στο πατρικό σπίτι να λέει ιστορίες από την Πόλη, την δικη του Πόλη, στο σχολείο να μιλάει για τον Θεό της Αγάπης που είχε μέσα του, στην Πόλη όταν πήγαμε ολοι μαζί παρέα με τους φιλους του- δεκαετίες πριν -στα σοκάκια του Πέραν και στους τάφους των γονιών του, θυμάμαι την περηφάνεια του Ρωμιου!

Και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαιο, το συμμαθητή του στην Χαλκη, τότε αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Θρόνου να μας υποδέχεται στη Χαλκη… Έφυγε ο Μεγας Αρχών του Πατριαρχείου. Και ενας αγαπημένος μας δάσκαλος, καθοδηγητής και φίλος. Ένα κομμάτι της οικογένειας πήρε μαζί του. … Οι σκέψεις μου και η αγάπη μου στην κυρία Ελλη, στην αγαπημένη μου Κατερίνα και σε όλη στην οικογένεια ….καλό ταξίδι Δάσκαλε…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.